četrtek, 5. julij 2007

O estetiki


Kulturni človek je nedavno omenil, da so moški, ki trdijo, da pri ženski zunanja lepota sploh ni pomembna, v bistvu homoseksualci. Romantična teorija vsekakor, a morda se v zvezi z lepoto ponuja neko pomembnejše vprašanje. Vprašajmo se torej, kaj vse je človek pripravljen pretrpeti za to, da si pridobi Afrodito na svojo stran za en samcat trenutek, za en večer, za kak mesec, za nekaj let ali kar za celo življenje?
Pomade, maskara in puder pridejo v poštev predvsem pri ženskah, ki nimajo te sreče, da nelepoto prekrijejo z brado, kot je to omogočeno moškim (oziroma če to srečo imajo, je modne smernice ne odobravajo). Učinek teh lepotilnih sredstev je precej kratkotrajen in pri ženskah je rešitev uporabna le isti dan.
Obremenjenost z lastnim videzom pride navadno na plano tik pred poletjem, ko zrak nekaj mesecev diši po pregreti goloti in sončnih kremah. Breme pade na oba spola, odpravljanje teh težav pa navadno zadostuje le za eno sezono. Med lepotnimi terapijami, ki so v rabi, se najpogosteje pojavlja hujšanje. Podjetje Anusmundi in njegov nosilni steber Stalker ponujata krasen izdelek, nad katerim se navdušujejo dekleta in žene, staro in mlado. To je dokaj enostavna in praktična pot do vitke postave. Žal pa tako odstranjevanje prehrambenih viškov izzove sila neprijetne občutke, tako da bi se podjetju splačalo vzeti v premislek, če ni kot poslovna priložnost relativno ustreznejša promocija tehnike, ki iz telesa povsem brez odrekanja in vsakršnih neprijetnosti odstrani vse znake preobilja. V nadaljevanju opisan način, s katerim se telo zlahka povrne do idealnih razmerij, se imenuje hujšanje s trakuljo. V telo se povsem neboleče (s hrano) vnese jajčeca trakulje, ki se udobno namestijo v prebavila. Od tod naprej ni potrebno storiti ničesar več, saj trakulja vse postori sama. Večji kot je vnos hrane, bolj se trakulja razrašča in telo tembolj pridobiva nazaj svojo naravno vitkost (glej izrez fotografije). Gostitelj trakulje se lahko med terapijo vsakokrat dodobra nasiti, njegovo telo pa dejansko strada, saj hranilne snovi ne pridejo mimo trakulje, ki telesu obenem jemlje tudi nakopičeno maščobno tkivo. Zaključek terapije je potrebno izvesti pod strogim zdravniškim nadzorstom, v nasprotnem primeru pacienti umirajo od lakote.
Primeri lepotnih posegov, ki so obstojni več let, so razni vsadki (npr. silikonski, sojini), ki služijo za poudarjanje telesnih izbočenosti. Kombinacija te metode in omenjenega hujšanja s trakuljo lahko pripelje do izjemnih rezultatov. Na sledeči povezavi je v celoti prikazan estetski presežek, ki je tako dosegljiv vsakomur. Vendar ne pozabimo, večna je samo lepota duha.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Prej: sumoborec
Potem: Lola Ferrari

A to s trakuljo res počnejo? :&

Franko Fon pravi ...

To je kura, ki je predstavljena ekskluzivno na tej strani. Kar pomeni, da so jo preizkusili le najdrznejši bralci in bralke. Vendar če prej niso umrli od smeha, so od lakote gotovo.

Anonimni pravi ...

je pa odlična ideja. Kaj vse ljudje počnejo danes, to je še v redu varianta.

Franko Fon pravi ...

To ni še nič, kaj šele razmišljajo, da bi počeli.