četrtek, 23. avgust 2007

O poštnih storitvah


Če gre verjeti novicam na POP TV, se Al Kajda skriva za vsakim grmom (menda celo na Grenlandiji in tudi v puščavi). Na nacionalki so s podobnimi pretiravanji za spoznanje previdnejši, a tudi njim se rada zareče kakšna subjektivna sodba v zvezi s dogodki iz muslimanskega sveta. Skozi medijska očala so dandanes islamski skrajneži prisotni skoraj pri vsem, kar gre na svetu narobe. Zadnjič se je na vaški veselici vnel hud pretep zaradi dekleta. Je bila v ozadju Al Kajda? Odtok v našem umivalniku od sinoči dalje ne požira, pa še prejšnji teden ni bilo nobenih težav - naj predpostavljam, da gre za teroristično dejanje?
Terorizem je nedvomno ena izmed največjih groženj svetovnemu miru in organizaciji naše družbe. Vendar ali so skrajneži res samo oni tam, ki niso mi, ki ne pripadajo našemu vrednotnemu okolju? Kdove, morda so navodila za izvedbo terorističnih dejanj zapisana že v koranu.
Kako pa je s krščanskim fundamentalizmom? Morda ga v Evropi še ne občutimo v tolikšni meri, kot je opazen pri Američanih. Kaj pa če je to posledica dejstva, da v ZDA berejo malo, največ pa Sveto pismo?

Svet se počasi radikalizira, mi pa se zadovoljujemo z razlago, da to velja le za one druge.

Ni komentarjev: